Vill du berätta om Jamboree17?
På den här sidan hittar du tips och råd för hur du ska kommunicera Sveriges bästa sommarläger!

Jamboree17-logotypen.

Kommer i en zippad fil med de vanligaste filformaten. Scouternas logotyp kan du ladda ner här.

Klicka här för att starta nedladdning

Jamboreens grafiska profil.

Jamboree17 är allas läger och alltså inte ett läger för endast befintliga scouter. Därför är det extra viktigt att vi i all kommunikation för Jamboree17 på något sätt förklarar/förtydligar vad en jamboree är. Den här grafiska profilen hjälper dig att kommunicera Jamboree17!

Klicka här för att starta nedladdning

Affischer och anmälningslappar.

Ett enkelt sätt att berätta för barn, unga och vuxna att ni ska åka på Jamboree17 och ta in anmälningar.

Jamboreeaffisch

Hälsokort

Jamboreeanmälningslapp för direktansluten grupp

Jamboreeanmälningslapp för ej direktansluten grupp

Jamboreefilm.

Här är en av våra filmer som ger en känsla hur det är att vara på jamboree. På Vimeo kan du själv ladda ner filmen.

Klicka här för att se filmen

Jamboree17 i text

Här hittar du texter för att beskriva Jamboree17, Scouternas stora sommarläger 2017. Vi använder ofta de här texterna, gör det du med!

Upplev Jamboree17!

För deltagare
Jamboree17 är en plats där människor med olika erfarenheter möts och tillsammans skapar något nytt. En plats dit både du som är scout sedan tidigare och du som aldrig varit scout är varmt välkommen. Den 5-12 augusti kommer en helt ny värld att byggas upp på ett stort fält utanför Kristianstad. En värld där tusentals människor från hela samhället samlas för att utvecklas, uppleva äventyr och få nya kompisar. På Jamboree17 kommer allt det där vardagliga hända, fast i en ovardaglig miljö. Vi kommer utmana oss själva i allt vi gör och gå på riktiga äventyr på dagarna när det är programpass. Jamboree17 är en upplevelse utöver det vanliga och hit är alla välkomna!

För funktionärer
Som funktionär är du med både under lägret och några dagar innan och efter att deltagarna är där. Under dessa knappt två veckor får du bidra till att ge tusentals barn och ungdomar en så bra lägerupplevelse som möjligt. Funktionärsupplevelsen är fantastiskt rolig, du får nya kompisar, uppleva äventyr och utvecklas som person – det lovar vi!

VAD ÄR EN JAMBOREE OCH VAD ÄR JAMBOREE17?

2017 skapar vi ett nytt stort läger, en Jamboree som det kallas inom Scouterna. Under åtta dagar i början av augusti 2017 möts tusentals barn, unga och vuxna för att tillsammans skapa och uppleva äventyr, utmana sig själva och lära känna nya kompisar. Jamboree17 kommer bli en mötesplats för upplevelser över gränserna. Vi kommer aktivt inför och under lägret jobba med öppenhet, medskapande och ökad självkänsla.

VEM FÅR ÅKA PÅ JAMBOREE17?

ALLA är välkomna och för åldersgrupperna 10-18 år finns anpassat dagsprogram. Vi välkomnar också internationella scouter och har som mål att 5000 personer som idag inte har koppling till Scouterna deltar. Funktionär kan den över 18 år vara. Per 8-10 barn måste minst en ledare eller vuxen följa med.

VARFÖR SKA VI ÅKA PÅ JAMBOREE17?

Den 5-12 augusti samlas hela scoutrörelsen och många som ännu inte är scouter på Jamboree17. Det vill man inte missa! Förutom den fantastiska känslan av att vara på storläger kommer det varje dag vara ett utmanade program, det kommer lagas mat, vi har jättestora lägerbål, vi träffar nya kompisar och vi upplever nya äventyr. Tillsammans möts vi, för att gemensamt skapa Sveriges bästa sommarläger – när vi ses så många ger det grund för att många bra idéer får utvecklas och genomföras.