Åk på Jamboree17!

Under åtta dagar sommaren 2017 möts tusentals barn och unga för att tillsammans skapa och uppleva äventyr, ha kul och lära känna nya vänner.

Scouting handlar om att ge barn och unga möjlighet att utvecklas till sin fulla potential. I grund och botten handlar det om personlig utveckling. Vad kan var en bättre arena för det än en jamboree? 10-åringen åker buss långt bort för första gången utan någon förälder, 16-åringen möter en ny kompis från en annan del av landet eller en annan del av världen. En jämnårig kompis vars väg till skolan och skoldag ser helt annorlunda ut än den gör för dig. 20-åringen lägger en månad av sin sommar som funktionär, en månad som ger arbetslivserfarenhet, nya kompisar och möjliggör en fantastisk jamboreeupplevelse för tusentals. Vi utmanas och vi växer.

Det här vet du som är scoutledare!

Därför lägger du ned massor av din tid, ditt engagemang och pengar för att åstadkomma just detta tillsammans med barn och unga i vår rörelse. Till Jamboree17 vill vi även erbjuda den här möjligheten till fler barn och unga. Vi vill visa att scouting är fantastiskt kul och bjuder därför in deltagare från andra organisationer. Via kommunal och offentlig verksamhet bjuder vi också in barn och unga som inte är delaktiga i föreningslivet överhuvudtaget.

Vi vill att fler ska bli scouter!

Jamboree17 är inte bara ett roligt och häftigt läger, utan också vara en möjlighet att utbilda alla ledare på kåren. Jamboreen är ett tillfälle att testa nya aktiviteter, att uppleva dem som deltagare och att uppleva ledarinstruktionen till dem. Jamboreen är ett tillfälle att göra en samhällsinsats i ditt lokala samhälle. an din kår ta med en annan förening på orten och sedan tillsammans jobba vidare en bättre värld? Kan din kår ta med ett barn eller en ungdom som annars hade tillbringat hela sin sommar hemma? Ni utmanar inte bara er i kåren att leva som vi lär, att ge barn och unga möjlighet att utvecklas till sin fulla potential – ni gör också enorm skillnad för individen! Vi i jamboreeorganisationen lovar att, efter bästa förmåga, ha förberett allting så alla ska känna sig trygga och välkomnade. Tillsammans skapar vi en värld där olika verkligheter möts och bildar något som inte upplevts förut. En värld gränser förflyttas och suddas ut. En värld dit unga vallfärdar för att mötas och tar ett gemensamt kliv in i framtiden. Ett möte där du, jag och vi tillsammans, spelar roll!

Så ta steget, åk på Jamboree17!

Åk tillsammans med kåren, med äventyraravdelningen, med utmanarlaget. Se dig om där du bor och bjud in fler att åka tillsammans med er. På Jamboree17 möts unga som gör världen bättre!