Matsedel och recept

Lördag 5/8
Middag Tunnbrödsrulle med korv och potatismos
Söndag 6/8
Lunch Potatissallad med kassler
Middag Kycklingcurry med ris/matvete
Måndag 7/8
Lunch Couscoussallad med fetaost
Middag Korvstroganoff
Tisdag 8/8
Lunch Tacoinspirerad wrap
Middag Fiskgryta med aioli

Onsdag 9/8
Lunch Pastasallad med kyckling
Middag Köttgryta med kokt potatis
Torsdag 10/8
Lunch Clubsandwich med skinkröra och coleslaw
Middag Indisk linsgryta
Fredag 11/8
Lunch Tonfisksallad
Middag Pulled pork-burgare med rödkålsslaw
Lördag 12/8
Lunch Baguette med kycklingcurryröra

Middag lördag 5/8

  • Tunnbröd 20 st
  • Potatismospulver 10 portioner
  • Korv att koka 20 st
  • Bostongurka 1 pkt.
  • Rostad lök 1 pkt.
  • Senap
  • Ketchup

Lunch söndag 6/8

  • Potatis 2 kg
  • Rödlök 2 st
  • Paprika gul 3 st
  • Morötter 3 st
  • Tomater 5 st
  • Kassler 1,3 kg
  • Gröna oliver 3 dl

Sås:

  • Vitvinsvinäger 2 msk
  • Senap 2 msk
  • Salt 1 tsk
  • Svartpeppar 2½ krm
  • Socker 0,5-1 tsk
  • Rapsolja 1 dl
  • Vatten 2 msk

1. Tvätta eller skala, tärna och koka potatisen i saltat vatten. Låt potatisen svalna.
2. Skala, hacka eller skiva löken. Strimla paprikan och morötterna. Halvera tomaterna.
3. Strimla kasslern.
4. Vispa samman alla ingredienserna till såsen.
5. Lägg potatisen i en skål, varvad med alla grönsakerna.
6. Håll över salladssåsen och blanda försiktigt runt.
7. Häll av oljan från oliverna.

Middag söndag 6/8

  • Matvete 8 dl
  • Gul lök 2 st
  • Röd paprika 2 st
  • Kyckling 1,2 kg
  • Kokosmjölk 1 l

Kålsallad med vinegrette (om man vill):

  • Vitkål 1 vitkålshuvud
  • Morötter 500 g
  • Rapsolja 1 dl
  • Vitvinsvinäger 3 msk
  • Socker 3 tsk
  • Salt
  • Svartpeppar

1. Koka matvete enligt anvisningarna på paketet.
2. Bryn löken. Rör i kryddan och stek i ett par minuter.
3. Rör i kokosmjölk och koka ihop i ett par minuter. Rör i kycklingen och låt den bli varm.
4. Rör i strimlad paprika.
5. Gör sallad. Strimla vitkål fint, skala och strimla morötterna, gärna med en potatisskalare. Blanda allt i en skål.

Lunch måndag 7/8

  • Skånska gryn 0.5 kg
  • Grönsaksbuljong 2 tärningar
  • Ägg 10 st
  • Rödlök 2 st
  • Tomater 5 st
  • Persilja 30 g
  • Gurka 2 st
  • Fetaost 600 g
  • Soltorkade tomater 4 dl

Sås: 

  • Matyoghurt 1 liter
  • Solovitlök 1 st
  • Salt
  • Peppar

1. Tillaga skånska gryn med grönsaksfond enligt anvisning på förpackningen.
2. Koka äggen. Lägg dem i kallt vatten, när vattnet kokar ta tiden på 6 minuter.
3. Skala och hacka rödlök. Halvera tomaterna. Hacka persiljan och tärna gurkan. Häll av oljan från de soltorkade tomaterna. Blanda allt i en skål, smula i fetaost och rör om.
4. Gör såsen. Blanda samman yoghurt med skalad och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Middag måndag 7/8

  • Pasta 1 kg
  • Falukorv 1,5 kg
  • Solovitlök 1 st
  • Gul lök 2 st
  • Tomatpuré 3 msk
  • Rökt paprikapulver 1 msk
  • Rosmarin 1 msk
  • Krossade tomater 1 kg
  • Vatten 3-4 dl
  • Crème Fraiche 5 dl
  • Salt
  • Svartpeppar

Sallad: 

  • Gurka 2 st
  • Tomater 5 st
  • Rädisor 2 pkt

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Strimla korven. Skala och hacka vitlök och gul lök.
3. Stek lök och vitlök tillsammans med rökt paprikapulver och rosmarin. Rör i korv och tomatpuré, stek i ett par minuter till. Rör i de krossade tomaterna, sjud i ca 15 minuter.
4. Tärna gurkan, skiva rädisorna tunt, halvera tomaterna. Blanda i en skål.
5. Rör i crème fraiche i korvgrytan, låt allt koka upp.

Lunch tisdag 8/8

  • Köttbullar 1 kg
  • Tortilla 20 st
  • Sallad 2 isbergssallad
  • Gurka 2 st
  • Tomat 4 st
  • Majs 1 burkar
  • Keso 500 g
  • Tacokrydda 3-4 msk
  • Rödlök 2 st

1. Skiva köttbullarna.
2. Strimla löken och salladen. Tärna gurka och tomat. Häll av spadet från majsen. Blanda samman keso med tacokrydda.
3. Servera i tortillabröd.

Middag tisdag 8/8

  • Fryst torsk 1,5 kg
  • Gul lök 2 st
  • Morötter 3 st
  • Potatis 2 kg
  • Paprika gul 2 st
  • Rapsolja 3 msk
  • Vatten 1 l
  • Krossade tomater 1 kg
  • Fiskbuljong 3 tärningar
  • Aioli 1/2 förp
  • Svartpeppar

1. Skala och hacka löken. Skala och skiva morötterna. Skala och tärna potatisen. Skiva paprikan.
2. Fräs lök, morot, potatis och paprika i olja utan att det tar färg. Späd med vatten, krossade tomater och buljongtärningar. Låt koka i 5-7 minuter.
3. Tärna fisken, lägg ned i soppan och låt koka i ca 3 minuter. Smaka av med svartpeppar.
4. Servera med aiolin.

Lunch onsdag 9/8

  • Pasta 1 kg
  • Tomat 5 st
  • Rödlök 2 st
  • Majs 1 burkar
  • Gurka 2 st
  • Salladskyckling 1,5 kg

Sås:

Currydressing 500 g

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skölj den sen i kallt vatten.
2. Tärna tomaterna. Skala och strimla löken. Häll av spadet från majsen. Tärna gurkan.
3. Blanda kokt pasta med grönsakerna.
4. Servera med kyckling och currydressing.

Middag onsdag 9/8

  • Potatis 1 kg
  • Morötter 500 g
  • Gul lök 2 st
  • Solovitlök 1 st
  • Rapsolja 2 msk
  • Curry ½-1 tsk
  • Torkade röda linser 400 g
  • Krossade tomater 1kg
  • Kokosmjölk 1 l
  • Vatten 1,2 l
  • Grönsaksbuljong 4 tärningar
  • Lime 1 st
  • Socker
  • Salt
  • Svartpeppar

1. Skala och tärna potatis och morötter.
2. Skala och hacka den gula löken och vitlöken.
3. Fräs potatis, morötter, lök och vitlök i olja tillsammans med curry i en stor gryta. Det ska steks i ett par minuter med inte få färg. Rör i linser, krossade tomat, kokosmjölk, vatten och buljongtärningar.
4. Koka upp och låt småkoka under lock tills potatisen är mjuk. Späd ev med mer vatten. Smaka av med limejuice, socker, salt och peppar.

Lunch torsdag 10/8

  • Bröd (Bumla Frö) 2 pkt
  • Rökt skinka 30 skivor
  • Salladsblad 2 huvuden isbergssallad
  • Gurka 1 st

Coleslaw:

  • Vitkål 800 g
  • Morötter 300 g
  • Rödlök 1 st
  • Crème Fraiche 5 dl
  • Majonnäs 1 dl
  • Sweet chili sås 4 msk
  • Salt
  • Svartpeppar

1. Strimla kålen fint. Krama den med händerna så att den blir lite mjuk. Skala och strimla morötterna, gärna med en potatisskalare. Skala och strimla löken.
2. Blanda allt i en skål och rör i crème fraiche, majonnäs och sweet chili. Smaka av med salt och peppar.
3. Skala och strimla löken fint. Skiva gurkan och dela upp salladen i blad.
4. Bygg goda mackor.

Middag torsdag 10/8

  • Potatis 2 kg
  • Fläskfilé 1,4 kg
  • Gul lök 2 st
  • Champinjoner 250 g
  • Majs 1 burk
  • Rapsolja 2½ msk
  • Matlagningsgrädde 3 dl
  • Köttfond 3½ tsk
  • Vatten 6 dl
  • Timjan 1½ tsk
  • Salt
  • Svartpeppar

1. Koka potatisen.
2. Stek fläskfilen.
3. Skala och hacka löken. Tillsätt lök, champinjoner, majs, timjan, salt och peppar och fräs på ett par minuter.
4. Häll ner matlagningsgrädde, vatten och köttfond. Låt koka ett par minuter.
5. Smaka av med salt och peppar.

Lunch fredag 11/8

  • Ägg 10 st
  • Pasta 1 kg
  • Gurka 2 st
  • Tomat 5 st
  • Isbergssallad 1 st
  • Majs 1 burk

Sås: 

  • Purjolök 1 st
  • Tonfisk 1 kg
  • Dressing Citron/dill 5 dl
  • Salt och peppar

1. Lägg äggen i kallt vatten. När vattnet kokar, ta tiden på 7 min för hårdkokt ägg.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Skölj och tärna gurka, tomat och paprika. Skölj och strimla salladen, häll av spadet från majsen.
4. Gör tonfisksåsen. Hacka purjolöken fint. Häll av spadet från tonfisken. Blanda allt med citron/dill dressingen. Smaka av med salt och peppar.

Middag fredag 11/8

  • Pulled pork 1,5 kg
  • Tomat 5 st
  • Gurka 2 st
  • Isbergssallad 1 st
  • Rödlök 2 st
  • Hamburgerbröd 20 st
  • Potatis 2 kg

Rödkålsslaw:

  • Rödkål 400 g
  • Matyoghurt 5 dl
  • Äpple 2 st
  • Salt
  • Svartpeppar

1. Värm pulled pork i en gryta på svag värme.
2. Skiva tomat och gurka. Dela salladen i blad. Skala och strimla rödlöken.
3. Strimla kålen fint. Krama den med händerna så att den blir lite mjuk. Tärna äpplen. Skala och strimla löken. Blanda allt i en skål och rör i yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg ihop goda burgare.

Lunch lördag 12/8

  • Baguetter 20 st
  • Kycklingcurryröra 1 kg
  • Gurka 1 st
  • Tomat 3 st