På den sidan hittar du tips och råd för hur du ska kommunicera Jamboree17

I vår visuella kommunikation vill vi visa på att jamboreen är en unik träffpunkt för unga människor. Ett möte där unga ser varandra på riktigt. Ett möte där unga får möjlighet att utvecklas, ha kul och ges verktyg att förändra samhället. Vi är bäst på äventyr, engagemang och ledarskap och här får man uppleva något som inte går att uppleva någon annanstans och vi skapar det tillsammans.

Jamboree17 i text

Den 5-12 augusti möts 11 000 barn, unga och ledare som gör världen bättre för att tillsammans skapa och uppleva äventyr, ha kul och lära känna nya kompisar. Jamboree17 blir det största scoutlägret i Sverige på många år och många av deltagarna aldrig tidigare upplevt ett så stort läger, det kommer bli riktigt bra. Det blir en fartfylld vecka som samlar deltagare från hela Sverige och 29 andra länder och går av stapeln på Rinkabyfältet utanför Kristianstad den 5-12 augusti. Besök oss på Rinkabyfältet och passa på att uppleva scouting när den är som allra bäst – varmt välkommen!

Öppenhet, medskapande och stärkt självkänsla är teman som genomsyrar veckan. Bland annat kommer drygt 11 000 barn och ledare jobba med programmet Free being me för att göra upp med kroppsideal och bygga en stark kroppslig självkänsla.

På Jamboree17 finns aktiviteter för alla åldrar. Det kommer spelas live-Minecraft, tävlas i katapultbygge, hoppas i studsmattor och genomföras fototävlingar. Regnbågscaféet bjuder på intressanta föredrag och plats för umgänge. Under kvällar och nätter hålls scenerna igång med livespelningar, filmvisning, och danceoke. Äventyr och kompisar när det är som bäst.

Jamboree17-logotypen

Kommer i en zippad fil med de vanligaste filformaten. Scouternas logotyp kan du ladda ner här.

Klicka här för att starta nedladdning

Jamboreens grafiska profil

Jamboree17 är allas läger och alltså inte ett läger för endast befintliga scouter. Därför är det extra viktigt att vi i all kommunikation för Jamboree17 på något sätt förklarar/förtydligar vad en jamboree är. Den här grafiska profilen hjälper dig att kommunicera Jamboree17!

Klicka här för att starta nedladdning

Mallar och affischer

Här finns jamboreens mallar för powerpoint och word

Powerpointmaill för Jamboree17

Wordmall för Jamboree17

Affischer för Jamboree17

Bilder

Jamboree17 vill kommunicera bilder fyllda med energi, äventyr och gemenskap. De bästa bilderna är alltid de tagna i steget, alltså dynamiska och aktiva – vårt bildspråk ska spegla vad Scouterna och Jamboree17 är!

Här finns länken till Scouternas bildbank och en särskild mapp med bilder vi gillar extra mycket. Alla kan ladda ner bilder från bildbanken och använda när man vill berätta om scouting. Kom ihåg att ange fotograf.

Så hämtar du bilder från bildbanken

Här är länken till mappen med bilder vi gillar lite extra.