Stöd till kårer

Här hittar du stöd och material för möten och information för dig som som ska informera om den svenska kontingenten och resan till världsscoutjamboreen i Nordamerika 2019.

Hur kan vi hjälpa våra scouter att finansiera sitt deltagande?

Det finns många stipendier och fonder att söka för unga människor som vill delta i internationella utbyten. Vi har samlat  tips som kan underlätta i guiden som finns på vår webb så att du enkelt kan dela den med scouterna: https://www.jamboree.se/soka-bidrag-och-stipendier/

Varför inte ordna skrivarstuga med scouterna någon kväll och hjälpa varandra både att hitta stipendier och att skriva ansökningar.

Många kårer och distrikt skapar egna fonder som scouter kan söka ur för att åka på internationella evenemang. Även om det inte hinns med till denna världsscoutjamboree kan det vara något att fundera på inför framtiden.

De som vill åka kan tillsammans hitta på olika aktiviteter för att samla in pengar. Exempel från kårer i Sverige är bland annat att sälja saker på olika marknader, julskyltningar mm. I Storbritannien är det vanligt att man hjälper till att packa matkassar i varuhus för att tjäna ihop en extra slant. Här kan du hitta fler tips http://www.scoutservice.se/utveckla-karen/ekonomi/fa-in-pengar-till-karen/

Egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna.

Spridning via sociala medier

För att så många som möjligt ska ha chansen att få uppleva världsscoutjamboreen i Nordamerika är det viktigt att all information som berör eventuella deltagare, avdelningsledare och IST (funktionärer) och vårdnadshavare får en hög spridning. Vi jobbar huvudsakligen med att dela information på vår hemsida; www.jamboree.se, och på våra sociala medier. Vi använder framförallt Facebook, Instagram och Snapchat.

Här följer några tips på hur ni som kår ser till att hålla era scouter, ledare och vårdnadshavare uppdaterade med den senaste informationen om världsscoutjamboreen:

  • Har kåren en egen hemsida eller kanske en Facebooksida? Dela från- och hänvisa till svenska kontingentens egna kanaler; sociala medier och/eller hemsidan.
  • Uppmana scouter, ledare och vårdnadshavare att följa våra kanaler. Använd gärna ”följ oss!”-bilden som hjälpmedel. Skriv ut och sätt upp på eventuell infotavla i er loka eller dela över mejl.
  • Använd gärna bilder när ni sprider information om arrangemanget. I vår bildbank finns bilder särskilt utvalda inför världsscoutjamboreen 2019 www.jamboree.se/bildbank (lösenord vid nedladdning är: Scouterna)

Svenska kontingentens grafiska profil

Märket för den svenska kontingenten till världsscoutjamboreen finns i två versioner, en i färg och en som är enfärgad. Märket får endast användas i dessa två versioner (den enfärgade finns i svart, vitt och scoutblått). Använd gärna märket i er kommunikation kring världsscoutjamboreen! Använd då den flerfärgade versionen i första hand.

Tänk på att aldrig vrida märket eller lägga det ”på sniskan” i till exempel en powerpoint-presentation. Undvik också att ändra proportionerna på märket (tips: om du vill göra märket större eller mindre, håll inne shift-tangenten medan du drar i ett hörn, då behåller bilden sina proportioner!).

”Bra att ha”-filer

Våra kanaler

  https://www.facebook.com/jamboree2019se/

 https://www.instagram.com/jamboree_se/

  https://www.snapchat.com/add/jamboree_se

 https://www.jamboree.se

  jamboree@scouterna.se

Foto i toppen av sidan: Eric Hampusgård