VÄLKOMMEN PÅ JAMBOREE17!

Välkommen till Umoja!

Umoja heter platsen där vi ska vara på Jamboree17. Umoja är en värld, inte helt olik vår egen. Hit kommer unga från hela världen för att mötas, utbyta tankar, skratta och lösa utmaningar. I Umoja finns inga gränser för att skilja människor åt, hit är alla välkomna. Här möts olika verkligheter och här skapas något helt nytt som aldrig upplevts förut. Välkomna till en värld där allt känns nytt och spännande, tryggt och välkomnande!
Sommaren 2017 samlas unga och vuxna, från hela världen och i alla åldrar, för att under en intensiv vecka bygga upp en plats där de kan dela med sig av sina kunskaper, erfarenheter och upplevelser. De kommer för att utbyta tankar, lösa knepiga utmaningar, både personliga och omvärldens, och för att tillsammans utveckla sina och andras värderingar.

Hubbar är upplägget

På Jamboree17 har alla åldersgrupper sin egen hubb, fylld av aktiviteter, utmaningar och kompisar. I upptäckarhubben kommer du att få spela live-Minecraft, upptäcka övernaturliga väsen och prova på nya sätt att kommunicera med dina kompisar. Eller så träffar du helt nya scoutvänner i upptäckarcafét och fortsätter umgås hela kvällen bland hinderbanor, studsmattor, och sällskapsspel. Som äventyrare får du ta dig an större utmaningar tillsammans med nya och gamla vänner – till exempel delta i jamboreens katapultbyggartävling, delta i ett umoja-lajv, eller bara hänga i äventyrarcaféet. På kvällarna blir det filmvisning, disco och kanske spelkväll. Utmanarhubben ger stor frihet att själv bestämma över sin jamboreevecka. Kanske vill du delta i stora utmaningar varje dag som i stora organisationstävlingar, rollspel och kreativa utmaningar som en fototävling, eller så vill du hänga i regnbågscaféet och lyssna på intressanta föredrag. På kvällar och nätter håller utmanarscenen igång med livespelningar, filmvisning, och danceoke.

Välkommen till Upptäckarhubben!

Upptäckarnas hubb är en plats i Umoja som är till för bara upptäckarna. På eftermiddagen kan upptäckarna göra några små utmaningar. Detta är lite mindre, kluriga aktiviteter som upptäckaren inte behöver göra i sin patrull, den kan göras i vilken grupp som helst. Den tar oftast kortare tid att genomföra än en stor utmaning. Till den lilla utmaningen får man hämta material och instruktioner i hubben. Till middagen tar upptäckaren sig tillbaka till byn för en ordentlig middag. På kvällen kan upptäckaren göra små utmaningar, hänga i upptäckarcafét, gå till Navet (torget i mitten av lägerplatsen) eller busa med nyfunna vänner.

Välkommen till Äventyrarhubben!

Äventyrarhubben är äventyrarnas alldeles egna plats med café, aktiviteter och massa kul! Här kan äventyrare hänga mellan de stora utmaningar, när det är dags för glasspaus eller när kompisarna har hand om matlagningen på byn. Hubben kommer vara fylld med äventyraraktiviteter som utomhusbio, spelhörna och bygga trebuchet. Det kommer också finnas en plats för de som gillar hantverk, quiz och backklättring. Hubben har såklart även öppet på kvällen, då kan äventyrarna hänga i caféet och spela spel, gå på disco eller göra en femkamp . I hubben kommer du kunna göra massa roliga, spännande och intressant saker och framförallt ha riktigt kul med dina gamla och nya kompisar!

Välkommen till utmanarhubben!

Ett utmanardygn är lite mer flexibelt än för andra åldersgrupper. Våra utmaningar är inte lika tidsstyrda men det finns saker att sysselsätta sig mer än dygnet har timmar för den som vill. Till exempel så kanske du testar en av våra kreativa utmaningar på förmiddagen och ger sig i kast med en stor organisationstävling på eftermiddagen. Framåt kvällen kan du hänga i caféet och köra ett musikquiz innan det är dags att röja loss vid scenen med disco, danceoke eller något bra liveband till sent in på natten.