Jamboreebrev 4

Vi ses på Jamboree17!

Det har aldrig varit närmare i tid tills vi ses på jamboreen! Du möjliggör mötet med 11 000 barn och unga som gör världen bättre på Jamboree17. Det kommer bli ev fartfylld vecka med massa äventyr och kompisar. Det lovar vi!

Har du frågor kan du alltid maila jamboree17@scouterna.se. Under semestertider har vi längre svarstider än normalt.

Häng på i för- och efterlägret!

Kom några dagar innan eller efter, sammanhängande eller osammanhängande till din funktionärsperiod och var med och ha kul i för- och efterlägret. Du behövs och är varmt välkommen att hjälpa oss bygga jamboreen redan nu! Som tack får du avdrag på din jamboreeavgift, innan jamboreen är det 100 kronor per dag vi drar av din jamboreeavgift, efter jamboreen drar vi av 150 kronor per dag. Du kan som mest nolla din avgift. Kontakta forlager.jamboree17@scouterna.se nu och berätta ditt namn, när du kommer, när du åker och matallergi/preferens. Boende sker i eget tält/husvagn, vi fixar mat!

Funktionärsinvigning och -avslutning

Onsdag den 2 augusti klockan 17:00 är det funktionärsinvigning. Då träffar du alla dina funktionärskollegor på jamboreen och äter mat tillsammans med dem samtidigt som vi smyginviger Jamboree17.

Avslutningen för funktionärer är måndagen den 14 augusti. Klockan 11:00 till 13:00 avslutar vi jamboreen tillsammans med varandra över en picknicklunch. Det är då du får din funktionärsgåva, en vattentät seglarsäck med snygg jamboreedesign som rymmer 40 liter. Se till att sova ordentligt innan du åker hem om du kör bil.

Uppvisande av intyg

Som en del av funktionärsteamet på Jamboree17 krävs att du visar upp giltigt Trygga Möten-intyg och belastningsregisterutdrag från Polisen. En kontroll av ett registerutdrag kommer inte dokumenteras på något annat sätt än genom en anteckning om att utdraget har visats upp. Beställ registerutdrag nu, det är giltigt ett år (giltighetstiden måste täcka hela din vistelse på jamboreen). Handläggningstiden är cirka två veckor.

Kontroll av belastningsregister får endast ske personligen eller via videochatt och inga kopior får sparas eller tas emot av detta dokument. Videochatt som används får inte sparas, spelas in eller lagras på appens egna server. Det är exempelvis inte ok att använda Snapchat då innehåll sparas på företagets server även om det inte är offentligt eller bara finns tillgängligt under kortare period. Trygga Möten får kontrolleras genom att ta in kopia på giltigt intyg men sparas inte utan det noteras endast att sådant har uppvisats. Vi kommer återkomma till dig som funktionär med mer information om när du ska visa upp ditt uppdrag och intyg.

Du kommer bli kontaktad av ansvariga från den avdelning du ska jobba i hur du visar upp registerutdrag och Trygga Möten-intyg. Antingen blir du kontaktad av planeringsfunktionär för att via videosamtal visa upp utdrag och intyg eller så gör du det på plats i Kristianstad. Om du inte kan visa upp belastningsregisterutdrag senast vid incheckningen så kan det bli så att du inte arbeta som funktionär eftersom det är ett obligatoriskt krav.

Beställ utdrag på Polisens hemsida »
Gå utbildningen Trygga Möten »

 

Frågor och svar

Vad kommer jag göra på jamboreen?
Har du inte redan fått information vad du ska jobba med på jamboreen kommer den snart från den funktion du ska vara i. Om du  inte blir kontaktad den närmaste tiden hör av dig till oss på jamboree17@scouterna.se eller08-568 432 00

Hur tar jag mig till Jamboree17?
Till och från jamboreen ordnar man sin egen resa. Ankomst under onsdagen den 2 augusti och avresa efter lunch månden 14 augusti. När man kommer till jamboreen så checkar man in att man har kommit och får mer information om veckan.  Du vill inte missa vår gemensamma avslutning vid måndag lunch.

Som funktionär på Jamboree17 får du 15% rabatt på tågresor med SJ till Kristianstad. Om du behöver boka om din resa anger du kundnummer 956171. Är du direktansluten medlem i Scouterna finns resebokaren på första sidan efter att du har loggat in i Scoutnet (http://scoutnet.se/) . Är du inte direktansluten medlem i Scouterna hittar du hittar resebokningen genom att gå in i anmälningssystemet, välja fliken ”Scoutnetnavigation” och sedan ”Mina sidor”.

Jag vill åka som funktionär och har mindre barn som inte är deltagare, kan barnen följa med ändå?
Det kommer finnas ett lägis (barnomsorg) för barn under 8 år på jamboree17 vilket kommer vara kostnadsfritt och i första hand gå till funktionärers barn. Alla barn under 10 som inte använder blöja och följer med utan att delta i programmet, både de som åker i scoutkår som ledarbarn och barn till funk, åker för 995kr.

När är jamboreen?
För funktionärer den 2-14 augusti.

Vad gör en funktionär?
Som funktionär driver och håller du jamboreen levande under hela perioden. Du är viktig för att upplevelsen för deltagare ska bli så bra som möjligt!

Får jag välja själva vart jag vill delta?
Utefter de önskemål du gjort i anmälan är du tilldelad plats i en funktion. Du kommer få ett schema från dina arbetsledare under jamboreen.

Får jag betalt?
Nej. Att vara funktionär är ett ideellt uppdrag och för din deltagaravgift ingår mat, upplevelser och chansen att vara med och skapa Sveriges bästa sommarläger. Vill du ha en lägre avgift än funktionärsavgiften kan du vara med i för- och efterlägret – läs mer längre upp.

Var bor jag och ingår det mat?
Du bor i funktionärsbyn Malasaña, som ligger i anslutning till jamboreen. Tre måltider mat om dagen ingår som du får i funktionärsmatsalen.

Kan vi vara flera kompisar som anmäler oss och hamnar vi då tillsammans?
Ja, i Malasaña, finns ingen uppdelning av var man ska sova eller bo. Däremot finns tysta zoner samt en otyst zon.

Var laddar jag min mobil?
Det finns laddställen i caféerna och det kommer även finnas en laddstation.

Ska jag ha med mig pengar eller fungerar det med swish eller bankkort?
Swish och bankkort kommer fungera och rekommenderas vid betalningar på jamboreen.

Vad ska jag packa?
En bra packlista att ha finns här: https://www.jamboree.se/packlista/

Är det något som jag inte ska ha med mig?
Tänk igenom vad du faktiskt behöver ha med dig, du ska orka bära allt. Jamboree17 är helt fritt från alkohol och tobak.

Får man dricka alkohol och röka?
Enligt Scouternas policydokument är Jamboree17 ett alkoholfritt arrangemang och tobaksbruk ska ske avsides från verksamheten.

Ladda ner jamboreeappen!

Jamboree17 har en egen app! Missa ingen information, ta del av schemat (som just nu på att fyllas, alltså inte helt klart ännu), se hur länge jamboreebutiken är öppen och kolla kartan om du känner dig vilse. Appen är tillsammans med Instagram och Snapchat (där du kan följa oss från jamboree_se) din bästa vän i mobilen under jamboreen! Appen finns till de flesta mobiler/paddor och passar både ios och Android samt en webbversion. Appen är färsk och innan jamboreen börjar kommer uppdateringar behöva göras. Därför ber vi om lite överseende de kommande veckorna innan jamboreen om något inte fungerar riktigt som det ska.
Ladda ner appen här:

Besök jamboreebutiken!

Jag har ingen scoutskjorta som passar, hur gör jag då? I jamboreebutiken på jamboreen kan du köpa speciellt framtagna produkter för Jamboree17. Butiken är öppen hela jamboreetiden och det kommer utöver coola jamboreekepsar och t-shirts även finnas det ordinarie utbudet från Scoutshopen. Så det gör inget om du glömmer tjocktröjan hemma, du kan köpa en hos jamboreebutiken! ✌️
Kitta dig redan nu! Hitta jamboreeprylar här.

 

Det är inte långt kvar till vi alla möts på Rinkabyfältet! Redan nu är många på plats för att bygga vår jamboreestad. Det här är det sista jamboreebrevet innan vi ses.  Tillsammans med nya och gamla kompisar upplever vi massa roliga äventyr när scouting är som bäst. Missa inte att hänga i caféerna, uppleva de stora lägerbålen och träffa nya kompisar. På jamboree är äventyr med kompisar som allra bäst – varmt välkommen!

Anna-Karin, Viktor och Liza, jamboreechefer