Jamboreebrev 4

Vi ses på Jamboree17!

Det har aldrig varit närmare i tid till dess vi ses på jamboreen! Det kommer bli en fartfylld vecka med massor av äventyr och kompisar. Det lovar vi! Har du frågor kan du alltid maila jamboree17@scouterna.se. Inför jamboreen har vi längre svarstider än normalt.

Vad ska vi äta på jamboreen?

På jamboreen kommer du få frukost, lunch, middag och kvällsfika. Den första måltiden som serveras är middag den 5 augusti och den sista måltiden lunch den 12 augusti. Maten är mättande, näringsrik och schysst producerad. Har du några allergier eller har du andra kostval? Vi kommer givetvis servera mat utifrån det som angetts i anmälan – grunden är de här recepten med ändringar utifrån din allergi/kostval. Det ska vara så lätt som möjligt för er att laga mat som smakar gott, därför ersätts allergener samt eventuella andra bortval av ingredienser till snarlika produkter. Smakliga måltider!

Lördag 5/8 Middag Tunnbrödsrulle med korv och potatismos
Söndag 6/8 Lunch Potatissallad med kassler Middag Kycklingcurry med ris/matvete
Måndag 7/8 Lunch Couscoussallad med fetaost Middag Korvstroganoff
Tisdag 8/8 Lunch Tacoinspirerad wrap Middag Fiskgryta med aioli
Onsdag 9/8 Lunch Pastasallad med kyckling Middag Köttgryta med kokt potatis
Torsdag 10/8 Lunch Clubsandwich med skinkröra och coleslaw Middag Indisk linsgryta
Fredag 11/8 Lunch Tonfisksallad Middag Pulled pork-burgare med rödkålsslaw
Lördag 12/8 Lunch Baguette med kycklingcurryröra

Hej du förälder, du vet väl att även du kan få världens bästa sommarupplevelse?! Varför inte följa med på Jamboree17 du med?!

Vi behöver några funktionärer till och varför inte ta chansen att hänga med på sommarens coolaste upplevelse – även för dig! Vi erbjuder möjlighet till att ta del av den riktigt jamboreeupplevelsen där tusentals barn och unga som gör världen bättre samlas för att uppleva äventyr och träffa nya kompisar. Att arbeta som funktionär innebär inte bara att du hjälper till med något av jamboreens alla uppgifter (alltifrån kassapersonal till toatrupp) utan du har också möjlighet till ledarskapsutbildning, workshops och härligt umgänge med nya kompisar. Alla möjliga kompetenser behövs; sjukvårdare, elektriker, rörmokare, kockar och chaufförer till tunga fordon. Eller vill du hålla i programpass? Det finns något för alla. Om du inte har sommarplaner, häng på till jamboreen. Anmälan är öppen fram till jamboreen drar igång den 5 augusti, men anmäla dig gärna, redan idag! Det gör du här jamboree.se/funktionar. Du kan antingen bo i funktionärsbyn, eller om du hellre vill sova med scoutkåren i närheten av ditt barn går det att ordna det med.

Psst… har du kommit ihåg att kolla med banken?

Som vi tidigare berättat om siktar vi på att jamboreen ska ha försäljning med så lite kontanter som möjligt. Det är mycket tryggare och säkrare för alla då! Glöm inte kolla, själv eller med målsman om du är under 18, med din bank om de erbjuder swishkonto eller bankkort för dig.

Ladda ner jamboreeappen!

Jamboree17 har en egen app! Missa ingen information, ta del av schemat (som just nu på att fyllas, alltså inte helt klart ännu), se hur länge jamboreebutiken är öppen och kolla kartan om du känner dig vilse. Appen är tillsammans med Instagram och Snapchat (där du kan följa oss från jamboree_se) din bästa vän i mobilen under jamboreen! Appen finns till de flesta mobiler/paddor och passar både ios och Android samt en webbversion. Appen är färsk och innan jamboreen börjar kommer uppdateringar behöva göras. Därför ber vi om lite överseende de kommande veckorna innan jamboreen om något inte fungerar riktigt som det ska. Ladda ner appen här: I App Store för iOS I Google Play för Android Appen i desktop-format

Frågor och svar

Har du fler frågor? Fråga en ledare eller skriv till oss i sociala medier!

När börjar och slutar Jamboree17?
Jamboreen håller på den 5-12 augusti.

Var är Jamboree17?
Jamboreen är på Rinkabyfältet utanför Kristianstad i Skåne.

När åker vi till Rinkaby?
Har du inte fått information – fråga en ledare.

Hur åker vi till och från Jamboree17?
Resorna anordnas av din avdelning, scoutkår, distrikt eller eller någon annan grupp eller medarrangör. Fråga en ledare om du inte har fått information.

Får jag ta med mobilen?
Ja! Mobilen är en bra grej att ha med sig till jamboreen. Du kan följa oss på sociala medier, snappa, instagramma, ringa en kompis om du vill eller så är den bra att ha som ficklampa och klocka.

Finns det några sociala medier-konton som jag kan följa?
Följ jamboreen på Snapchat och Instagram! Där heter vi jamboree_se. Du kan även ladda ner vår app där all information under jamboreen kommer finnas. Finns i App Store och Google Play och heter Jamboree17.

Vad ska jag packa med?
En bra packlista att ha finns i appen! Vill du kan även läsa den här: https://www.jamboree.se/packlista/

Vad ska jag packa i?
På fältet där vi ska vara är det enklare med en väska du bär på istället för en väska du rullar, eftersom det är ett gräsfält vi ska vara på. Ta det som känns bäst som du tror du orkar bära.

Om något händer, mer allvarligt eller någon blir mobbad, vem kontaktar jag då?
Prata med en ledare eller någon av våra Listeing ears-funktionärer. De ger stöd och lyssnar på vad du har att säga.

Får jag ta med mig vad jag vill?
Tänk igenom vad du faktiskt behöver ha med dig, du ska orka bära allt.

Jag har ingen scouttröja- eller skjorta som passar, hur gör jag då?
Du kan antingen välja att bara ha på dig en scouthalsduk eller så kan du köpa en tröja i jamboreebutiken. När du kommer till jamboreen får du en scouthalsduk som visar var på jamboreen du ska bo. Det är olika färger för olika delar av området där vi bor. Där finns Scouternas egen butik Scoutshop med ordinarie utbud och särskild jamboreekollektion med massa coola grejer. Det är inget tvång att ha scoutkläder.

Om jag längtar hem vad gör jag då?
Prata med en ledare eller någon av våra Listeing ears-funktionärer. De ger stöd och lyssnar på vad du har att säga.

Finns det godis att köpa?
Ja! I våra caféer och kiosker finns det något gott att äta och dricka.

Ska man ta med sig pengar?
Jamboreen har caféer, kiosker, en bistro och en butik där du kan handla mat och prylar. Vill du göra det behöver du ta med pengar, du kan betala med betalkort och Swish överallt.

Var bor vi?
Någonstans på det stora fältet – i tält eller vindskydd kanske. I appen och här på hemsidan finns en karta där du ser hur jamboreen kommer byggas upp. Fråga en ledare var ni ska bo eller gissa med dina kompisar vilken ruta ni har!

Är det långt mellan där vi bor och stora scenen?
Det är gångavstånd mellan allt på jamboreen. Stora scenen – där invigning och avslutning är, ligger snett ner till höger i kartan. Lägerbålen som är mitt under veckan hålls i Navet.

Vad kommer vi göra på dagarna?
På Jamboree17 har alla sin egen hubb beroende på ålder som är fylld av aktiviteter, utmaningar, och kompisar. Man kan spela rollspel, vara med i en kreativ utmaning såsom en fototävling, eller hänga i regnbågscaféet och lyssna på intressanta föredrag. På kvällar och nätter håller alltid någon av lägrets scener igång med livespelningar, filmvisning, och danceoke. Under veckan kommer en invigning, avslutning och stora lägerbål (scenframträdanden) äga rum med musik, ceremoni och andra roliga inslag.

Var laddar jag telefonen?
Det finns laddställen i caféerna och det kommer även finnas en laddstation. Besök jamboreebutiken!

Jag har ingen scoutskjorta som passar, hur gör jag då?
I jamboreebutiken på jamboreen kan du köpa speciellt framtagna produkter för Jamboree17. Butiken är öppen hela jamboreetiden och det kommer utöver coola jamboreekepsar och t-shirts även finnas det ordinarie utbudet från Scoutshopen. Så det gör inget om du glömmer tjocktröjan hemma, du kan köpa en hos jamboreebutiken!

Har du frågor kan du alltid maila jamboree17@scouterna.se. Under semestertider har vi längre svarstider än normalt.

Det är inte långt kvar till vi alla möts på Rinkabyfältet! Redan nu är många på plats för att bygga vår jamboreestad. Det här är det sista jamboreebrevet innan vi ses. Tillsammans med nya och gamla kompisar upplever vi massa roliga äventyr när scouting är som bäst. Missa inte att hänga i caféerna, uppleva de stora lägerbålen och träffa nya kompisar. På jamboree är äventyr med kompisar som allra bäst – varmt välkommen!
Anna-Karin, Viktor och Liza, jamboreechefer