Jamboreebrev 2

JAMBOREEBREV 2

VÄLKOMMEN TILL JAMBOREE17!

Planeringen inför sommarens häftigaste upplevelse är i full gång och Jamboree17 närmar sig med stormsteg. Vi ser så mycket fram emot våra härliga jamboreedagar i augusti! I detta brev hoppas vi kunna ge er användbar information och lite koll på vad vi har på gång inför jamboreen. Har du frågor kan du alltid maila jamboree17@scouterna.se.

VAD KUL ATT DU SKA VARA FUNKTIONÄR PÅ JAMBOREEN!

Välkommen – du ska vara med och skapa Jamboree17! Funktionärsupplevelsen är intensiv och väldigt kul. Som funktionär är du med lite före och lite efter jamboreen och är med och bygger samt river staden, vår medelstora staden, vi ska bo i under en veckas tid. Som funktionär får du skapa Jamboree17 och göra den precis så bra som Sveriges bästa sommarläger ska vara.

TA MED EN KOMPIS!

En jamboree är en jättebra möjlighet att lära sig nya saker om exempelvis ledarskap och hållbarhet. Det är också ett jättebra sätt att skaffa sig arbetslivserfarenhet för dig som funktionär! Vi behöver vara så många som möjligt i sommar, så ta med en kompis! Be hen anmäla sig idag här

ANGE DEN HÄR INFORMATIONEN INNAN DEN 30 APRIL

  • Ange hur och när du anländer och avreser från jamboreen.
  • Dina andra- och tredjehandsönskemål för uppgifter du vill göra samt specialistkunskaper.
  • Ange om du har några mat-/kostpreferenser och allergier.
  • Ange din medicinska information.
  • Ange att du läst och godkänt Scouternas policyer, personuppgiftshantering och att du gått Trygga Möten-utbildningen och att du kommer visa upp ett registerutdrag från Polisen. Information hur du visar upp intyg och belastningsregister kommer framöver.
  • Om du deltar på World Scout Moot behöver du ange det genom att kryssa i en ruta.

KONTANTLÖSA BETALNINGAR

På jamboreen kommer du kunna besöka vår jamboreebutik, vi kommer även ha många bistros, caféer och kiosker när du vill köpa något att äta/fika. Vi rekommenderar att du använder sig av betalkort eller Swish under jamboreen, det gör det enklare, smidigare och säkrare för dig och jamboreen. Du godkänner köpet med pinkod, vid mindre belopp slår du ingen kod alls. Tappade kontanter innebär för det mesta att de är borta för alltid – ett tappat kort spärrar du och pengarna finns kvar. Kontanter är stöldbegärligt – tillfället kan göra tjuven. Köpställen som hanterar kontanter utsätter sig i större utsträckning för rån. Hör med din bank hur du kan ansöka om betalkort och Swish.

FÖR- OCH EFTERLÄGER

Vi behöver hjälp att bygga och riva jamboreen. Det innebär att man kan anmäla sig att komma tidigare och/eller åka hem senare. Arbetsuppgifter under för- och efterlägret kan innebära att du jobbar med/som: elektriker, VVS-tekniker, rörläggare, byggare, snickeri, målning, grävmaskinist, traktorförare, lastbilschaufför, logistiker, diversearbetare, tältresare/tältrivare, städning med mera. Under våren kontaktas du som är anmäld till för- och efterlägret för att komma överens om exakt vilka dagar du deltar och du får veta vilka arbetsuppgifter du kommer ha. Läs mer och anmäl dig till för- och efterlägret här

VANLIGA FRÅGOR OM ATT VARA FUNKTIONÄR

Jag vill åka som funktionär och har mindre barn som inte är deltagare, kan barnen följa med ändå?
Om du har barn som är 0-10 år: Som funktionär kan du ta med ditt barn. För barn under 10 år betalar ni 995 kronor. Blöjfria barn erbjuds barnomsorg, Lägis. Spädbarn har ingen deltagaravgift, men måste anmälas att de är på plats av säkerhetsskäl.
Om du har barn som är 10-18 år: Äldre barn till funktionärer, mellan 10 och 18 år gamla, kan delta i en funktionärspatrull. De får under ledning av en scoutledare hjälpa till att utföra enklare funktionärsuppdrag. Pris: 1 595 kronor.
Det kommer även finnas patruller där barn (10-18 år) till funktionärer gör det vanliga dagsprogrammet.

Vilka datum gäller för funktionärer?
Standardfunktionärsperioden sträcker sig mellan kvällen 2 augusti till tidig eftermiddag 14 augusti.

Kan jag delta på World Scout Moot och Jamboree17?
Ja! Ange det i din individuella anmälan (det finns en ruta du ska kryssa i), så vet vi att du kommer lite senare till jamboreen.

TA TÅGET TILL JAMBOREEN!

Som funktionär på Jamboree17 får du 15% rabatt på tågresor med SJ till Kristianstad. Observera att den här bokningsmöjligheten är tidsbegränsad och tas bort den 30 april. Boka din biljett med SJ här!

INFORMATION OM VAROR PÅ NÄTET

Få jamboreestämning redan nu! Här hittar du flera Jamboree17-artiklar. Drick din choklad ur en snygg mugg, kyl ner dig med en fläkt eller varför inte liva upp diskningen med en disktrasa med Jamboree17-tryck?

JAMBOREEBUTIKEN

Både betalkort, Swish och kontanter kommer fungera som betalningsmedel under jamboreen. Av säkerhetsskäl föredras kortbetalningar och Swish.

SKICKA POST OCH KOM PÅ BESÖK TILL JAMBOREEN

Vill någon du känner skicka ett vykort till dig, eller kanske vill de komma och besöka oss? Kul! Vi kommer vara på Rinkabyfältet utanför Kristianstad i Skåne. Kör man bil dit tar man sig ut på väg 118 mot Åhus och svänger av i samhället Rinkaby, koordinaterna är 55.9841758, 14.2730516,16. Det går även jamboreebussar direkt ut till fältet från Kristianstad.

Postadressen för funktionärer till Jamboree17 är:
Namn
Funktionär (Malasaña)
Jamboree Scoutläger
291 76 Rinkaby

HÄLSNINGAR FRÅN KRISTIANSTAD

Så kul att vi får ha dig som gäst i Kristianstadsbygden! Från Kristianstads kommuns sida är vi stolta och glada över att scouter från när och fjärran åter igen vill komma till Rinkabyfältet. Vi är säkra på ni kommer att få en fantastiskt härlig jamboreeupplevelse. Och när du ändå är här hos oss hoppas vi också att du passar på att upptäcka det som vi har att erbjuda i denna delen av Skåne. Du hittar våra bästa tips på www.kristianstad.se/topplista.

Följ oss också gärna på www.facebook.se/kollakristianstad.

Vi ses!

Jamboree17_Ledning-IMG_2064_2

Scouting är som allra bäst på jamboree! I början av augusti samlas över 11 000 personer, varav 1 400 deltagare som för första gången får prova på scouting och scouter från 29 länder för att uppleva äventyr och träffa nya kompisar – det kommer bli riktigt kul och ett glatt minne för livet! Vi längtar tills vi ses i augusti!

Anna-Karin, Viktor och Liza, jamboreechefer