IST – International Service Team

För att en världsscoutjamboree ska fungera behövs det funktionärer, så kallade IST:are. Att åka som en IST:are är en fantastisk upplevelse där du kommer få möjlighet att prova på att vara funktionär i en ny miljö men även få en chans att uppleva allt vad en världsscoutjamboree innebär. Du är inte bara en viktig del av den nordamerikanska jamboreeorganisationen du kan också räkna med att få vänner från hela världen efter din tid som IST på jamboreen.

Vad händer nu?

Avresedatum är inte satta eftersom du själv tar dig till lägret och tar dig själv hem. Lägret är mellan 18 juli till 3 aug 2019 på Summit Bechtel Family National Scout Reserve i West Virginia, USA. Du måste själv boka flygbiljetter till och från Nordamerika. 

I vår kommer du kunna delta i en förträff för svenska IST i Sverige.

Vad händer på lägret?

Under lägret kommer du få arbetsuppgifter och du kommer också ha mycket fri tid att umgås med andra scouter och upptäcka lägerplatsen.  

Du kommer normalt att jobba sex till åtta timmar per dag. När du inte jobbar har du också möjlighet att ta del av en del gemensamma aktiviteter. 

Du kommer få chansen att önska inom vilket område du vill jobba. Observera dock att det just är en önskning och vad du får för uppgifter beror på vad som behövs. Du kommer att träffa och jobba med scouter från hela världen.  

Kan jag fortfarande ansöka?

Nej, ansökan har stängt.

Jag har frågor!

Kolla in vår helpdesk. Om du inte hittar svar på din fråga där, mejla jamboree@scouterna.se.

Foto toppbild: Patrik Hedljung