Under åtta dagar möts 11 000 barn, unga och ledare för att tillsammans skapa och uppleva äventyr, ha kul och lära känna nya vänner. Jamboree17 blir det största scoutlägret i Sverige på många år och där många av deltagarna aldrig tidigare upplevt ett så stort läger. Läget samlar deltagare från 29 länder och går av stapeln på Rinkabyfältet utanför Kristianstad den 5-12 augusti. Under veckan bjuds tusentals barn in som inte testat scouting tidigare.

Öppenhet, medskapande och stärkt självkänsla är teman som genomsyrar veckan. Bland annat kommer drygt 11 000 barn och ledare jobba med programmet Free being me för att göra upp med kroppsideal och bygga en stark kroppslig självkänsla.

 

På Jamboree17 finns aktiviteter för alla åldrar. Det kommer spelas live-Minecraft, tävlas i katapultbygge, hoppas i studsmattor och genomföras fototävlingar. Regnbågscaféet bjuder på intressanta föredrag och plats för umgänge. Under kvällar och nätter hålls scenerna igång med livespelningar, filmvisning, och danceoke. Äventyr och kompisar när det är som bäst.

Vi ses på Jamboree17!