Var funktionär!

Här och i flikarna ovan hittar du information för funktionärer på Jamboree17.

 

Anmäl dig nu!

Tillsammans kommer vi att göra en riktigt bra jamboree i sommar, det är vi säkra på! Nu vill vi att du gör en insats och är med oss i det, genom att vara funktionär. Listan kan göras jättelång på alla saker du får ut av att vara funktionär – lära dig mer om ledarskap, ha något fett att skriva på CV:t, utforska din kreativitet eller det effektivaste sättet att hålla ett helt jamboreefält rent. Anmäl dig nu och häng med, this is gonna be the time of your life!

Anmäl dig innan 1 juni!

Då är du med och tävlar om presentkort på Scouternas arrangemang, folkhögskoleutbildningar, scoutshopen eller överraskningslådan. Gör en insats och var funktionär på Jamboree17!

Välkommen som funktionär på Jamboree17!

Var med och skapa Jamboree17! Funktionärsupplevelsen är intensiv och väldigt kul. Som funktionär är du med lite före och lite efter jamboreen och är med och bygger samt river staden, den hållbara medelstora staden, vi ska bo i under en veckas tid. Som funktionär får du skapa Jamboree17 och göra det precis så bra som Sveriges bästa sommarläger ska vara. Till Jamboree17 kan du även komma som korttidsfunktionär, det innebär att du är funktionär under minst två dygn.

Vad är Jamboree17?

Sommaren 2017 samlas hela scoutrörelsen och många som ännu inte är scouter på Jamboree17. Förutom den fantastiska känslan av att vara på storläger kommer det varje dag vara ett utmanade program, det kommer lagas mat, vi har jättestora lägerbål, vi träffar nya kompisar och vi upplever nya äventyr. Tillsammans möts vi, för att gemensamt skapa Sveriges bästa sommarläger – när vi ses så många ger det grund för att många bra idéer får utvecklas och genomföras. Anmäl dig nu!

När

2-14 augusti.

Var

På Rinkabyfältet utanför Kristianstad i Skåne.

Kostnad

1 595 kronor.

Funktionär i för- och efterläger 

Som funktionär i för- och efterläger är du med och bygger och river själva lägerplatsen. Genom att arbeta i för- och efterläger får du rabatt på din funktionärs- eller deltagaravgift – 100 kronor per dag i förläger, 150 per dag i efterläger, maxbelopp 1 595 kronor. Läs mer här »

Barn till funktionär, 0-10 år

Som funktionär kan du ta med ditt barn. För barn under 10 år betalar ni 995 kronor. Blöjfria barn erbjuds barnomsorg, Lägis.

Barn till funktionär, 10-18 år

Äldre barn till funktionärer, mellan 10 och 18 år gamla, deltar i en funktionärspatrull. De får tillsammans med en vuxen ledare uppleva jamboreens programaktiviteter för deras åldersgrupp, eller utföra enklare funktionärsuppdrag. Pris: 1 595 kronor. (OBS! Gäller endast barn till funktionärer på Jamboree17).

Betalning

Funktionärer faktureras individuellt av Scouterna. Fakturan går ut i början av den kalendermånad efter att man anmält sig. Har du anmält dig den 20e kommer du faktureras i början av månaden därefter.

Vem?

Funktionär är man om man är 18 år eller äldre och inte följer med som ledare i scoutkåren/gruppen. Som funktionär behöver du nu inte vara engagerad eller medlem i en scoutkår – alla är välkomna!

UPPVISANDE AV INTYG

Som en del av funktionärsteamet på Jamboree17 krävs att du visar upp giltigt Trygga Möten-intyg och belastningsregister från Polisen. En kontroll av ett registerutdrag kommer inte dokumenteras på något annat sätt än genom en anteckning om att utdraget har visats upp. Beställ registerutdrag nu, det är giltigt ett år (giltighetstiden måste täcka hela din vistelse på jamboreen).

Kontroll av belastningsregister får endast ske personligen eller via videochatt och inga kopior får sparas eller tas emot av detta dokument. Videochatt som används får inte sparas, spelas in eller lagras på appens egna server. Det är exempelvis inte ok att använda Snapchat då innehåll sparas på företagets server även om det inte är offentligt eller bara finns tillgängligt under kortare period. Trygga Möten får kontrolleras genom att ta in kopia på giltigt intyg men sparas inte utan ifylles endast att sådant har uppvisats. Vi kommer återkomma till dig som funktionär med mer information om när du ska visa upp ditt uppdrag och intyg.

Beställ utdrag på Polisens hemsida »
Gå utbildningen Trygga Möten »