Välkommen till Jamboree17!

En vanlig dag på jamboree

Du vaknar i tältet precis i tid för att börja laga frukost. Några kanske fixar med lunchmatsäck som vi gör samtidigt som frukosten, för att slippa springa tillbaka och laga mat mitt på dagen. Tältet och byn görs i ordning och ungefär klockan 10 startar dagsprogrammet. Det är nu det händer! På programmet gör vi allt från att lära oss spännande saker om gemenskap och respekt till att gå hinderbanor eller åka med badbussen som går var tredje minut och bada. Bland annat kommer Free Being Me, som är ett helt nytt metodmaterial som utmanar samhällets kroppsideal att finnas på plats. Vi kommer ha tid över för att äta en glass och vi kommer alltid ha riktigt kul! Sedan är det middag i byn och för de äldre fortsätter programmet i aktivitetshubbarna långt framåt natten och in på småtimmarna. Sen börjar det om!

Upplev internationell scouting

Det är väldigt kul att vara så många som möjligt och när vi möter människor som inte bara är från Sverige kan vi dessutom utbyta idéer och bygga ännu fler vänskapsbroar. 29 länders nationella scoutorganisationer som håller på att anmäla sig, så ta chansen att få en bästa vän i Storbritannien, byt din halsduk med någon från USA och få en lägerförälskelse i någon från Danmark!

Jamboreeordlista

Under en jamboree kan man höra många nya ord för första gången. För att ha koll på vad vissa ord betyder har vi sammanställt en ordlista man kan ta hjälp av. Läs den här!