Deltagare

Att åka på världsscoutjamboree är en upplevelse som du tar med dig hela livet. Som deltagare ingår du i en avdelning med 36 scouter och 4 ledare. Du och din avdelning reser, bor och deltar i programmet tillsammans. Under era veckor på resande fot kommer du hitta nya vänner för livet, både inom avdelningen och från alla världens hörn.

Det går fortfarande att sätta upp sig som reserv för att åka till världsscoutjamboreen i Nordamerika. Mejla jamboree@scouterna.se för instruktioner om hur du gör.

Nästa världsscoutjamboree kommer vara i Korea år 2023. Om du kommer vara mellan 14 och 18 år då och vill åka som deltagare, är tipset att börja spara pengar redan nu!

Foto: Magnus Fröderberg

Vad händer nu?

För dig som är antagen som deltagare till Nordamerika har det redan hänt en massa saker, du har blivit indelad i en avdelning och ni har haft er första förträff. Kul!

Om du har några frågor så rekommenderar vi att du i första hand vänder dig till dina avdelningsledare. De kan sedan ta frågan vidare om det skulle behövas.

Er andra förträff kommer hållas under våren 2019. Det är jätteviktigt att du är med på förträffarna, eftersom det är enda chansen för dig och dina avdelningskamrater att träffa och lära känna varandra innan avresa till USA.

När åker vi? Och när kommer vi hem?

Avresedatum för alla avdelningar är spikade och de avdelningar som åker med rundresa reser ut från Sverige mellan den 8 och 11 juli. För de avdelningar som åker direkt till jamboreen är utresan den 19 eller 20 juli. Exakta flygtider kommer du få när vi närmar oss avresan eftersom de kan ändras en smula. Alla kommer åka hem så direkt det är möjligt efter världsscoutjamboreens avslutning. Det blir mellan den 4 och 7 augusti. Dina avdelningsledare har koll på dina flygdagar.

Vad händer på rundresan?

På rundresan får man en chans att upptäcka och utforska delar utav Nordamerika. Rundresan finns i fyra versioner, fyra olika spår, som går genom olika delar av USA med lite olika tema. Alla fyra är däremot likvärdiga i sitt innehåll och längd. Det blir en blandning av stad, kultur och natur.  

Under rundresan så reser du med din avdelning och dina fyra ledare. Du kommer resa med dessa i ca 10 dagar och sedan börjar lägret. All mat, boende och biljetter ingår under resan och detta har dina ledare hand om.

Vad ingår i profilpaketet?

  • En gul ELLER blå Re-Kånken
  • En blå kontingent-t-shirt
  • En kortärmad scoutskjorta i funktionsmaterial
  • En sverigehalsduk
  • 3 st kontingentmärken
  • 3 st avdelningsmärken
  • 1 st WAGGGS- eller WOSM-märke
  • 1 st sverigemärke (halvcirkeln)
  • 1 st EU-märke (halvcirkeln)

Jag vill ha mer information!

Kolla in vår helpdesk, där finns svar på massa frågor. Om du ändå saknar svar på din fråga, kolla med dina avdelningsledare, eller mejla jamboree@scouterna.se

Foto toppbild: Magnus Fröderberg