Här finns information om hur en scoutkår kan hitta samarbeten inför Jamboree17.

BREV FRÅN ANNA-KARIN, PROJEKTLEDARE JAMBOREE17

Ta steget, åk på Jamboree17! Åk tillsammans med kåren, med äventyraravdelningen, med utmanarlaget. Se dig om där du bor och bjud in fler att åka tillsammans med er. På Jamboree17 möts unga som gör världen bättre. Jag hoppas att även du och jag möts där!

LADDA NER HELA BREVET HÄR

VAD OCH VARFÖR

Under åtta dagar sommaren 2017 möts tusentals barn och unga för att tillsammans skapa och uppleva äventyr, ha kul och lära känna nya vänner. Tre fjärdedelar är scouter – resten är deltagare från andra organisationer som delar vår värdegrund.

LÄS MER HÄR (NEDLADDNINGSBAR PDF)

JAG VILL ÅKA, MEN INTE MIN KÅR!

Hur övertygar jag min scoutkår att åka?! Det här riktar sig till dig som är medlem i scoutkår som inte ska åka på Jamboree17.

LÄS MER HÄR (NEDLADDNINGSBAR PDF)

SÅHÄR SÖKER DU FONDER!

Våra bästa tips när du ska söka fonder, läs mer här om det.

LÄS MER HÄR (NEDLADDNINGSBAR PDF)

PARTNERFÖRSLAG FÖR SCOUTKÅRER

För att kunna genomföra Jamboree17 letar nu Scouterna efter olika typer av partners och därför kontaktar vi er. Att vara partner till Scouterna och Jamboree17 kan se ut på flera sätt och vi vill gemensamt med er skräddarsy samarbetet.

LÄS MER HÄR (NEDLADDNINGSBAR PDF)

 

MÅLGRUPP FÖR JAMBOREE17

Vem vill vi bjuda med oss till Jamboree17? Scouterna har som mål att 5000 deltagare inte ska vara medlemmar i Scouterna eller del av scoutrörelsen sedan tidigare. Vi tror att 2 000 av dem kommer att åka med en annan förening, att 500 kommer att delta via sin kommun eller landsting, och att 2 500 kommer att delta tillsammans med en scoutkår.

LÄS MER HÄR (NEDLADDNINGSBAR PDF)

 

RESURSER

Det är alltid bra att vara ute i god tid när du ska ansöka om bidrag från fonder och stiftelser. Många fonder beviljar bara bidrag innan själva arrangemanget är genomfört, och det kan därför vara svårt att i efterhand ansöka om medel för en redan genomförd aktivitet. Att hitta ”den rätta” fonden eller stiftelsen är inte alltid helt enkelt.

LÄS MER HÄR (NEDLADDNINGSBAR PDF)