Jamboree17 dag för dag

Jamboree17 är sommarens största scoutläger. Vill du få ett snabbt svep över veckan? Här sammanfattar vi Jamboree17 och länkar till alla dagssammanfattningar.

Lördag 5 augusti

Äntligen hade dagen kommit – 11 000 superpeppade scouter anlände till Jamboree17 med tåg, buss, bil och cykel. Den stora uppbyggnaden och alla förberedelser kunde börja för sommarens allra största och roligaste scoutläger. Läs dagssammanfattningen >>

Söndag 6 augusti

Scouter på plats, byggandet i stort sett klart och alla var redo för den stora invigningen av Jamboree17 med uppträdanden med bland andra Go Royal och självklart upphovskvinnan till jamboreelåten – Frida Braxell. Dessutom invigdes ett minnesmonument för alla scoutläger som arrangerats på Rinkabyfältet. Läs dagssammanfattningen >>

Måndag 7 augusti

Första “vanliga” dagen på Jamboree17, med programaktiviteter som Free Being Me där massor av scouter fick jobba för en stärkt självkänsla och hitta sina förebildshjältar. Under kvällens lägerbål sken solen över scouterna som rev av den ena lägerbålsklassikern efter den andra. Läs dagssammanfattningen >>

Tisdag 8 augusti

Solen sken över Rinkabyfältet och dagsdeltagare fick uppleva äventyr och kompisar i upptäckarhubben. Utmanarscouterna var trötta efter nattutmaningen, det åts surströmming på lägerområdet och dagen avslutades med härligt lägerbål med 4000 deltagare. Läs dagssammanfattningen >>

Onsdag 9 augusti

Mitt i jamboreeveckan anlände fler scouter till Rinkabyfältet. Upptäckarnas karnevalståg slingrade sig över fältet och äventyrarnas armbandsutmaning fortsatte. Mini-jamboreereportern Edith drog runt på jamboreeområdet och intervjuade deltagare och funktionärer. Läs dagssammanfattningen >>

Torsdag 10 augusti

Äventyrarna byggde katapulter, upptäckarna gjorde kommunikationsutmaningar och utmanarna hade härligt strandhäng. Inte nog med det – bröllop på jamboreeområdet! Läs dagssammanfattningen >>

Fredag 11 augusti

Det märktes att jamboreeveckan började närma sig sitt slut. “Vi vill att jamboreen ska hålla på för alltid!” sa några upptäckarscouter. Under avslutningen på kvällen gjorde Kungen raketen två (!) gånger, Peg Parnevik uppträdde och finalfesten avslutades med ett discotåg till utmanarhubben. Läs dagssammanfattningen >>

Lördag 12 augusti

Den stora avresedagen då det packas och preppas för avfärd. Tusentals scouter har under en fantastisk vecka fått uppleva äventyr och träffat massor av nya kompisar. Dags att säga hejdå och vi ses igen. Om några år är det dags för nästa nationella jamboree! Läs dagssammanfattningen >>

Foto: Magnus Fröderberg